Substantie

Over mijn pad als lichtwerker

 

In het kort

Ik ben zo gelukkig dat ik nu volledig kan stralen met hetgeen wat ik zo fijn vind om te doen. Mijn interesse in de natuur, energie, yoga en helingswerk zijn onuitputtelijk. Met vele samenwerkingen, uitwisselingen en cursussen pas ik de kennis op intuïtieve wijze toe in mijn helingswerk.

 

Het hele verhaal

Mijn interesse in spiritualiteit en zelfheling begon rond mijn 13e. Ik bracht in die periode veel tijd door in het bos en leerde veel van de rust, zachtheid, sterkte, energie en de transformaties die de natuur met zich meebrengt. Door me te verbinden, zittend tegen een boom, werd meditatie één van mijn lievelingsbezigheden. Zo waanzinnig en bijzonder om de energie te kunnen voelen. Dit gun ik iedereen, en zo deel ik deze bevindingen graag door mijn behandelingen, ceremonies en geleide meditaties. Omdat ik meditatie zelf heb aangeleerd, is dit spelenderwijs, zonder oordeel en met veel creativiteit naar mij toe gekomen. Dat maakt deze geleide meditaties telkens weer uniek, door intuïtief in te voelen op de energie van de natuur. Peter Wolleben, een Duitse bioloog en boswachter is een grote inspiratie voor mij. In zijn boek: ‘Het geheime leven van bomen’ vertelt hij hoe een heel bos verbonden is met elkaar. Ik geloof dat elk wezen zo ook zijn/haar eigen ‘wortelstructuur’ heeft. Zo zijn wij, mensen ook allemaal met elkaar verbonden. We zijn immers allemaal uit dezelfde materie ontstaan, dezelfde substantie. Noem het sterrenstof, water, koolstof, ijzer… etc. Wat in mij zit, zit in jou. We staan in verbinding, zijn elkaars evenbeeld, spiegels en lichten uit waarin we mogen groeien.

De verbinding is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Diezelfde adem breng ik naar mijn praktijk. Met Charlotte Bierkens heb ik een bijzondere samenwerking binnen Maan de luxe. We geven daarin maandelijks luxe, hart overgoten belevingen binnen de cyclus van de maan. Door met de stand van de maan te leven, leren we meer over onze eigen cycli en transformaties. Samen met onze hart openende rauwe cacao, yoga, klanken en meditaties geven we met volle maan en vaak ook tijdens nieuwe maan, belevingen binnen kleine groepen. Deze samenwerking is ontstaan uit de liefde voor cacao, samengebracht met yoga. We werken intuïtief en spelen graag in op de energie van de groep, waardoor we keer op keer kunnen blijven voelen en reageren. Heerlijk, om zo vrij en flexibel te kunnen werken.

De vriendschap en samenwerking met Charlotte is goud. Ze is niet alleen mijn cacao partner maar heeft mij ook gemotiveerd om yogales te geven. Ik beoefen voor mezelf al jaren yoga en zie het menselijk lichaam als een geometrische vorm. In yoga is voor mij het spelen met de energie de basis. Dan spreek ik over de energie die in ons huist, maar ook die van de natuur en de verbinding hiermee. De houdingen binnen de yoga zie ik als een choreografie vanuit een dansvoorstelling die continu beoefend en geuit mag worden. Charlotte en ik geven ook yogalessen onder de naam yoga bos droom.

Charlotte ken ik vanuit de Shiatsu therapeuten opleiding die ik momenteel volg aan de KIOM. Deze 3jarige HBO-studie wordt gegeven door een goede vriend en leermeester: Wim Hermans. Ik kwam hem tegen tijdens een evenement waar ik geleide meditaties gaf en hij gezichtsdiagnoses. Van daaruit zijn we onze behandelingen gaan uitwisselen en ben ik me steeds meer gaan interesseren in de verbindingen binnen het menselijk lichaam. In de Chinese geneeskunde kijk je naar de 5 elementen en de orgaanklok, waaruit alle meridianen (energiebanen) stromen en het lichaam met elkaar in verbinding brengt. Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die het lichaam weer in balans brengt. Het stimuleert het zelfhelend vermogen en gaat ervan uit dat ieder persoon genoeg energie heeft, alleen niet altijd goed verdeeld is. De blokkades die de disbalans veroorzaken worden getransformeerd waardoor de energie weer vrij kan doorstromen.

Hoe het lichaam verbonden is lijkt oneindig: organen, meridianen, bloedbanen, lymfe, spieren, chakra’s, aura’s… deze verbindingen benader ik ook met een eindeloze interesse. Door vele uitwisselingen met vrienden, therapeuten en cursussen blijf ik mijn kennis vergroten binnen deze verbindingen. De cursussen die ik heb gevold zijn: Aura clearing, Tibetan Usui Reiki 1+2 & innerlijk kind workshop, vlindermassage, en in het verleden ondersteuning bij Ayahuasca ceremonies vanuit Yanushewa.

Uitwisselingen hebben mij al zo ver gebracht. Zo ondersteund een goede vriendin, filosofe en kunstenares; Renée van Oploo mij met deze prachtig website. Els Castelijns maakte de prachtige foto’s op deze website. En samen met lichtwerkster Ilona Grigoretto ontdekte ik de vergrotende kracht van double healing met Reiki.

Ik houd van samenwerkingen maar ook van één op één, aandachtige massages te geven. Al deze verschillende interesses kan ik volledig uitten binnen mijn praktijk. Uit liefde voor energiewerk en de weg om volledig mijn eigen pad te bewandelen is de motivatie geweest om mijn eigen praktijk te startten. Sinds 2017 had ik mij al enthousiast ingeschreven, nadat ik mijn opleiding autonoom beeldend kunstenaar had afgesloten. Maar met bijbaantjes naast mijn werk als lichtwerker kon ik me nooit volledig hieraan ontfermen. In 2020 heb ik ruimte gecreëerd voor de dingen waar mijn hart naar uit gaat, met de gedurfde stap om volledig voor mijn praktijk, en dus voor mezelf te kiezen. Ik wil graag anderen inspireren om te kiezen wat hen écht gelukkig maakt. Het is zo belangrijk om te kiezen voor positiviteit en heling, om zo het licht in je zelf en voor jouw omgeving aan te wakkeren.

Hopelijk kan ik jou ook, nét een stukje verder brengen naar de weg van jouw hart.

Iedereen is uniek

Binnen mijn praktijk bied ik een aantal behandelingen aan die ik toespits op jouw persoonlijk.

• Cacao ceremonie
• Ontspannins massage
• Rape sessie

• Cacao ceremonie
• Ontspannins massage
• Rape sessie

Tevreden klanten

Laat je energie weer stromen

Energetisch werk

Ik werk samen met

Regelmatig werk ik samen met verschillende collega’s. Zo verbinden we onze expertises en kunnen we elke behandeling toe passen op het individu.